Posturologi grundkursus

Afholdes i Holstebro 18. - 20. november 2016

Afholdes i København 9. - 11. juni 2017

Lær den praktiske Posturologi på tre dage.​

Fredag fra 10:00 - 17:30

Lørdag fra 9:00 - 17:30

Søndag fra 9:00 - 13:00

Kursusplan:

Definition

Posturologiens strategi, input, output, funktioner og dysfunktioner

Symptomer og behandling

Kæbe, Tunge. Åndedræt. Øje. Indre øre. Fod​.

Generelle posturologiske tests

APO-test af skulder- og hoftelinier. Stepping test, Fukudas test.

Posturologisk modning

Dystoni-behandling

Smerte-behandling af Posturologisk smertepatologier

Underviser Anne Marie Vester

Tilmelding til Posturologi for begyndere d. 18.-20. november 2016 i Holstebro, eller 9.-11. juni 2017 i København sker ved at sende en mail til:

klinik@ny-energi.dk eller indbetale kursus-honoraret på 3500,- kr. 

Honoraret dækker materiale og forplejning. 

Overnatning kan finde sted på vor klinik, formedels 100,- kr pr nat.

Konto: 7600 1559186

Tekst. Fornavn og efternavn

Betaling fra udlandet: 

Eban: DK2276000001559186

Swift: VEHODK

Posturologi

Posturologi er læren om menneskets postur/positur/position/ eller et mere almindeligt ord; stilling i rummet og evnen til at stabilisere rummet.

Menneskets stilling er udgjort alene af musklerne, og musklerne har to funktioner.

1. At kunne bevæge sig. Det kaldes en dynamisk evne. Igennem bevægelse genereres energi, muskler kan arbejde som en fjeder. når vi hopper op ad trappen og absorbere energi, når vi hopper ned.

2. At støtte skelettet, så vi kan stå oprejst. Det kaldes muskeltonus.

Vi kan stå op grundet tonus i de inderste muskler. Denne tonus/spændthed kan vi ikke påvirke ved at slappe af eller stå anderledes, den er centralt reguleret fra hjernen.

Halvdelen af os er skæve, når vi står og slapper helt af. Dvs. at nogle toniske muskler er asymmetrisk spændte, mens vi slapper af. Hvorfor det? Fordi hjernen har fået forkerte eller mangelfulde oplysninger om, vandrette og lodrette linier og har derfor regnet en forkert rumlighedsopfattelse ud, hvilket resulterer i en skæv positur. Dette medfører andre problmer indenfor flg. kategorier. Man kan få smerter af at stå skævt, man kan blive balanceforstryrret, hvilket udarter sig som ørhed og transportsyge/køresyge og man kan få kognitive problemer, idet al indlæring er knyttet sammen med rumopfattelse.​

Fødderne

Huden under fødderne er fyldt med små trykfølere, der fortæller hjernen hvorledes trykket er fordelt på fødderne, således at hjernen konstant informeres om vores vægtfordeling, om vi bøjer os forover, bagover eller hvordan vi står. Formålet, med at give hjernen disse oplysninger, er, at kompensere med vægtfordelingen i resten af kroppen så vi kan holde balancen. Når fødderne drejer for meget ind eller ud gør bækkenet også, eller når vægten ikke fordeles ens på fødderne vil hoften rotere. En lille påvirkning af fodens stilling via akupunktur eller en millimetertynd sål med en indbygget microchip kan regulere denne fodstilling og patientens bækkenstilling vil rette sig umiddelbart. Dvs. man tester patientens stilling, lægger en tynd posturologisk sål under foden og stillingen retter sig omgående. Det er synligt for enhver.

Øjne

Hjernen får også oplysninger fra øjnene om, hvordan vi står. Oplysningerne kommer fra den perifere nethinde, der informerer om rumlighed, altså lodrette og vandrette linier, når vi er stående, samt om hvad der foregår perifert i synsfeltet, det felt man ikke ser med, men fornemmer bevægelser med, altså sidesynet.

Ydermere kommer informationer fra øjets muskler om øjets stilling i øjenhulen. Når en øjemuskel strammes, drejer billedet og kroppen retter sig til efter billedet fra nethinden. Hvis man står skævt, tror hjernen at rummet er skævt, fordi billedet fra nethinden er skævt. Med posturologi retter man øjenmuskulaturen og patientens stilling retter sig omgående, i samme sekund.

Kæbeled og bidfunktion

Hver gang, der forekommer en forstyrrelse i kæbeled eller bidfunktion, forstyrres kæbenerven og grundet forbindelsen til en øjenmotorisk nerve, vil den eller de yderste øjenmuskler øge tonus, reslulterende i et belastet samsyn. Behandling af kæbefunktionen og dermed Trigeminusnerven kan rette denne asymmetri omgående og dermed også patientens stilling.

Symptomer fra Kæbeled og bidfunktion

Smerter, man vågner med om natten eller morgenen, som ikke var der, da man gik i seng, stammer fra problemer i kæbeled og bid. Kæbeforstyrrelser forværrer whiplash-syndrom (piskesmæld) og er årsag til de fleste skuldersmerter.

Symptomer fra øjne

​Øjenpatienter er trætte om aftenen og flader i søvn foran fjernsynet, eller når de begynder at læse.

Jo hurtigere billederne flytter sig, jo mere travlt får hjernen med at udrede billederne hos en posturologisk øjenpatient, derfor bliver man ør i hovedet af at køre bil, læse eller se TV.

Hjernen benytter hele det mentale kapitel til at opfatte billedet med (det øjnene ser). Hele det apparat kaldes den kognitive forbindelse (alt hvad man bruger til at opfatte med). Det er forstyrret, fordi billedet på nethinden er forstyrret. Det fører til forstyrrelser i opfattelse af selvværd, hvilket meget ofte over lang tid fører til depression. Hjernen har simpelthen så meget overarbejde med at fusionere billedet fra højre og venstre øje, at enhver form for psykisk belastning eller stress, kan føre til kollaps, black out, nervesammenbrud eller depression.

Symptomer fra fødder

Smerterne kommer når man kommer i gang, begynder at gå. Jo mere man går, des mere tiltager smerterne.

Årsagen er at fodstillingen forstyrres af svangindlæg (fodformede sko). Når svangen støttes slapper musklerne af, på samme måde som når man sætter et korset på. Jo mere man støtter svangen, jo mere plat bliver fødderne ad åre og jo mere drejer hælbenet ind og går i valgusstilling.​

Sålen

Sålens opgave er, at genskabe et perfekt samarbejde mellem fod og hjerne så du får den bedst mulige fodstilling.

Den elektroniske chip, som regulerer fodens trykfølere, er udviklet af en fransk læge, forsker og posturolog professor Michel Marignan.

Chippen indeholder et lille elektronisk kredsløb, der udløser knap 5 MegaHertz.

Denne frekvens påvirker nogle små nerveender under foden, som er følsomme for tryk, de er fodens trykfølere. Deres opgave er, at oplyse hjernen om præcis hvordan kroppens vægt er placeret på foden. Ud fra disse oplysninger, kan hjernen sørge for den rette stilling af kroppen så den kan holde balancen.

Hjernen har hele tiden brug for at vide, hvor trykket ligger under foden. Denne viden får den fra trykfølerne og musklerne i foden.

Det svar som hjernen modtager fra foden, kan ændre kroppens stilling.

Stillingen af bækkenet og lændehvirvlernes placering i forhold til hinanden afgøres af fodens samarbejde med hjernen.

Den elektroniske chip som er i sålen, ”vækker” trykfølerne i foden og får dem til at fungere. Med en chip kan hjernen få oplysninger nok om, hvor trykket på foden ligger. Resultatet er, at kroppens stilling retter sig straks, fordi hjernen nu får alle oplysninger om vægtens fordeling på fodsålen og er i stand til at finde den rette stilling. Virkningen er unik!

Genoptræningen af trykfølerne med chippen varer i 3-6 mdr., men da chippen virker i 10-12 mdr. anbefales den i dette tidsrum. Herefter er det sjældent nødvendigt at bruge den mere.

Årsagen til at fodens trykfølere ikke virker optimalt, er fodtøj hvor sålen er udformet med støtte i svangen (fodformet).

Behandling med mekaniske indlæg (fodformede indlægssåler) er en dårlig behandling. De mekaniske indlæg gør fodens muskler ”dovne”. Fx forværres en platfod hvis der bruges indlægssåler og konsekvensen er problemer i ryggen.

Med en elektronisk chip og sensoriske indlæg (2-3mm.) kan foden genoptrænes og en god fodstillingen opnås. Herved kan problemer i rygsøjlen forsvinde.​

POSTUROLOGI

Henvender sig til årsagen.

Videnskabeligt fag der bygger på neurologi.

Tager almen diagnosticering under fornyet overvejelse.

Definition: Postur, positur, position, stilling.

Posturologi er læren om den geometriske og biomekaniske organisation af forskellige segmenter hos et individ i rummet og dets regulationsproces.

Posturologi er samlingen af de neurologiske mekanismer, som muliggør afbalancering af disse elementer i rummet i stående stilling og ved bevægelser.​

Dr. Med. Michel MARIGNAN​

Posturologi beskæftiger sig med smerter og forstyrrelser i bevægeapparatet.

Dets største domæne er rygsøjlen.

Individets stående stilling er resultat af tonus i de toniske muskler. Denne tonus er centralt reguleret udfra oplysninger, som hjernen får hovedsageligt om henholdsvis øjets stilling i øjenhulen, bidfunktionen og fodstillingen.

Posturologien regulerer således de neurologiske styresystemer som komponerer muskeltonus og dermed den stående stilling.

Toniske muskler kan ikke masseres eller manipuleres med varig effekt, da de er centralt regulerede. Trods en kompleks neurologisk styring, der hviler på en eneste strategi, nemlig at holde reaktionen af vores tyngdepunkt midt på et bestemt areal på gulvet, findes forstyrrelser hos de fleste patienter. Symptomerne udgør smerter i bevæger-apparatet, instabilitet, indlæringsproblemer og kognitive forstyrrelser.

Den multiplekse aktivitet i nerve-systemet, hvis resultat er kropsstillingen, er en af de sidst erhvervede funktioner, som er meget mindre moden end andre fysiologiske funktioner. Derfor er evnen til at stå oprejst meget sårbar, hvilket forklarer en høj frekvens af dysfunktioner.

KLINIK

Patienten undersøges i stående stilling, og man vil med et kort posturologisk blik kunne konstatere, om patienten kun kan stå oprejst afslappet ved at være skæv. Det er ikke så vigtigt at f.eks. C7 og L3 er forskudt, men det er vigtigt at udrede hvorfor.

Posturologien kan differential-diagnosticere motoriske og mekaniske forstyrrelser, udfra det neurologiske svar kropsstillingen udtrykker, dette var er resultatet af hjernens opfattelse af rumlighed.

Posturologi er et krydspunkt hvor flere videnskaber løber sammen. Posturologien udgør et farvel til adskillige uforklarlige symptomer og fremkalder med sin metode et nyt billede af sundhed og sygdom, hvor resultaterne indstifter et nyt paradigme.

DR. Michel MARIGNAN

Praktiserende læge i Marseilles, professorassistent for lægestuderende ved Universitet i Paris. 

Afholder posturologikurser verden over. En beskeden og seriøs mand, med en sjælden indsigt.

form-mail-icon SKRIV TIL OS​

Vælg den klinik du vil henvende dig til, og vi vil kontakte dig.

 
 
 
 
Vælg klinik *

 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

World Medicine v/Anne Marie Vester

Slagelsegade 12

2100 København Ø, Denmark

CVR: 12271336

Ny Energi v/Anne Marie Vester
Sønderlandsgade 19
7500 Holstebro
CVR: 12271336