​Hvad er et akupunkturpunkt, hvad indeholder det?

Akupunkturpunkter ligger helt overfladisk i huden.

I embryologien (læren om fosterets udvikling) er huden et hul, der siden lukker sig og bliver som et rør. Første del af dette rette rør bliver til rygmarven og anden del, til hjernen. Huden er vor eksterne hjerne. Huden bevarer fotosensibilitet (følsomhed og genkendelse af dagslys via hudens akupunkturpunkter). Huden anvender forskellige frekvenser fra dagslys. Først udvikles hud, men huden har ingen nervesystem, så udvikles nervesystemet.

Kropsakupunkturpunkterne er opdaget i Kina ved meditation.

Øreakupunkturpunkterne er i vor tid genopdaget af dr. Paul Nogier og målt på forskellige måder, bl.a. med elektrisk spænding.

Akupunkturpunkter har en mikroskopisk struktur. På øret kalder man akupunkturpunkterne Neuro Vaskulære Komplekser, opkaldt efter punkternes indhold.

Kropsakupunktur-punkterne på meridianerne indeholder det samme og kaldes akupunkturpunkter.

Den funktionelle forskel er markant. Man finder kun et målbart punkt på øret, når et organ eller kirtel er sygt, man finder alle kropspunkter konstant målbare.

Alle punkter har to zoner. En central zone og en cirkulær zone omkring centrum. I midtpunktet falder hudmodstanden og omkring centrum øges modstanden. Disse punkter er elektrisk målbare og ligger på - 15-20 mmvolt.

Punkterne er uafhængige af hudens sekretion, således at spændingen ikke ændrer sig, hvad enten huden er tør eller fugtig. Punkterne kan endog måles flere timer på kadavere.

I ethvert akupunkturpukt/Neuro Vaskulært Kompleks ligger først en vene, herefter en arterie, lymfebane og nervetråd, alt sammen i et lille bundt. Den vaskulære barriere (blodkarvæggen) er mere åben i disse punkter, fordi blodkarrene har en tyndere struktur sammenlignet med andre steder på kroppen. Histologisk biopsi viser også, at sår heler 10 gange hurtigere på disse punkter, end andre steder på kroppen.

Strukturen i punkterne er termoregulerende og vidner præcist om den temperatur, der er dybere i kroppen (forsøg af dr. med. M. Marignan Marseilles). Punkterne er til for at tolke temperaturen.

Hvis man sætter hånden i koldt vand, vil hånden område på øret stige med op til 6 grader celsius. Opvarmes eller brændes huden på hånden, falder temperaturen på øret, med det formål at regulere ubalancen.

Der erfares også, via en mekanik man ikke forstår, at behandling af akupunkturpunkter har en god effekt på feber. Når temperaturen stiger eller falder i et akupunktur-punkt, vil temperaturen stige eller falde i de områder punktet har forbindelse med. Akupunkturpunkterne er nok ikke skabt for akupunktører, men med det formål at have kontakt til og kommunikation med omverden og modtage informationer fra dagslys, som nervesystemet kan drage nytte af.

Ex: En kvinde har problemer med maven, f.eks. en inflammatorisk smerte. De akupunkturpunkter, som via nervesystemet og meridianerne, står i forbindelse med maven, vil bl.a. have en øget temperatur, som kan måles via pulsen og for ørets vedkommende en yderligere nedsat hudmodstand, som kan måles elektrisk, grundet hyperaktivitet i disse punkter. Når man anvender en lille nål i den eller disse punkter, er det som at fjerne en lille fabrik, der er ved at udføre et skadeligt stykke arbejde i kroppen. Dvs. at man harmoniserer akupunkturpunktet, som står i forbindelse med maven.

Akupunktur-punkterne er det ultimative sted for kommunikation mellem hud og nervesystem. Punkterne kan differentiere oplysninger modtaget gennem nålen (der virker som en antenne eller et lille batteri), såvel temperaturmæssigt, elektronisk, magnetisk og mekanisk, til oplysninger nervesystemet kan udnytte. Akupunkturpunktet er altså i stand til, i samarbejde med den primitive hjernedel, at omkode de informationer en nål kommer med, til noget nervesystemet har behov for og kan bringe i anvendelse.

De vil tillade nervesystemet at tilpasse sig omverdenen. Reguleringen kommer til syne i det vaskulære system, via et Vaskulært Autonomt Signal (VAS).

VAS er et tegn, der foregår i hele kredsløbet. En information til de input, vi præsenterer for huden. Således kan man, via VAS, undersøge, om det neurologiske system udfører en adaptation eller ej. Man kan undersøge om det neurologiske kredsløb er patologisk (syg) og på hvilken måde, alt efter hvilke frekvenser man introducerer for huden. Det er også muligt, via VAS, at finde punkter, der kan behandle nervesystemet igen.

De fysiologisk ændringer, der ikke fremkalder stress, objektiveres ikke i VAS. Så snart en patologi (sygdom), stressfaktor eller ubalance kommer til stede, kan denne altså registreres via VAS. Sagt med andre ord; man kan diagnosticere og behandle lige det kroppen har behov for via VAS-systemet.

3 energier i hvert punkt

Der er som beskrevet en elektrisk målbar energi i ethvert punkt, ydermere er en magnetisk energi og derimellem en såkaldt retikulær energi, der er opdaget ved at man har placeret et polaroid filter ovenpå en magnets nord- og sydpol på et akupunkturpunkt. Effekten er målt i pulsen (VAS). Denne tredje energi er helt anderledes end energetisk energi. Den kan gå gennem vand, luft, levende væv og nogle plaststoffer. Kroppen anvender denne energi fra væv til væv i kommunikation. Den menes at være vigtigst hvad sygdom i organer angår. Effekten af en akupunkturnål i et punkt er i stand til at reparere og påvirke disse tre lag.

Behandlingen af et punkt er et forslag til organismen. Enten tager kroppen imod eller ikke. Undersøgelse og behandling er en kommunikation/diskussion i vort nervesystem. Pulsen objektiviserer reaktionen af nålen. Dvs. man kan tage pulsen og registrere om kroppen har adapteret sig/tilpasset sig/ forstået og ført beskeden videre og om "ordren er udført". Det er derfor nødvendigt at få det "svar" pulsen giver, for at informere patienten om, hvor sygdommen havde sin rod og effekten af behandlingen.

Akupunkturpunktet kan oplyse nervesystemet om en brist/sygdom/ubalance/patologi. Det ved man meget om, men slet ikke alt. Herefter går nervesystemet i gang med at reparere fejlen. Hvordan reparationen foregår, er der ikke mange der ved ret meget om. Man kender altså ikke noget særligt til de selvhelbredende processer i kroppen.

Derfor. Akupunktur kan fortælle kroppen at den evt. er syg. Efter at have fået disse informationer går kroppen selv i gang med at reparere sygdomme med nogle ressourcer vi ikke kender grænserne for. Kroppens egne ressourcer.

Tekst: Anne Marie Vester​

form-mail-icon SKRIV TIL OS​

Vælg den klinik du vil henvende dig til, og vi vil kontakte dig.

 
 
 
 
Vælg klinik *

 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

World Medicine v/Anne Marie Vester

Slagelsegade 12

2100 København Ø, Denmark

CVR: 12271336

Ny Energi v/Anne Marie Vester
Sønderlandsgade 19
7500 Holstebro
CVR: 12271336